Smag På HistorienFølg på Instagram
Smag På Historien
Følg på Instagram

om smag på historien

PAssioneret formidler med smag for den gode historie

Jeg hedder Line Schleisner og har en Cand. Mag. i kulturhistorie fra Aarhus Universitet. Her har jeg koncentreret mit studie om madhistorie, hvor jeg har undersøgt alt lige fra krydderier i senmiddelalderen, til husmoderens gæstemiddage i 1960’erne og mad som materiel kultur. Mit speciale skrev jeg om kong Christian 9.s franske gallamiddage, hvor jeg undersøgte menukort og indkøbslister fra hoffet på Landsarkivet og drømte mig væk til gallamiddage på kongeslottet med skildpaddesuppe, haresteg og trøfler på menuen.

Jeg har arbejdet med formidling af historie på Nationalmuseet og Fregatten Jylland. Og jeg har været kommunikationsansvarlig på 2 restauranter, hvor jeg har taget foto og video. Jeg har desuden arbejdet professionelt i 3 restaurantkøkkener, herunder Restaurant Gæstgivergården i Den Gamle By. Pt. arbejder jeg som underviser og projektleder hos Timm Vladimirs Køkken i Aarhus.

Alle fotos og videoer tager jeg selv.

Tacos
Hamburger Pie

Min favoritopskrift

Ost og skinke indbagt i en flaky, lækker dej. Comfort food når det er bedst!

En nem og dejlig opskrift, der dog indeholder nogle lidt anderledes ingredienser. Men så snart den varme tærte kommer ud af ovnen, så spiller det hele.

Opskriften er fra 1968.

SMAG PÅ HISTORIEN

Personlig blog om madhistorie, historiske opskrifter, inspiration.